Ortran d.o.o. putni─Źka agencija i prijevoz putnika Vama na usluzi.

Pratite nas

ERGELA I DVORCI SLAVONIJE

Trajanje   1 Dan
Polazak:   Osijek

Mjesta koja ─çete vidjeti:

1Našice
2─Éakovo
3Valpovo

Pogledajte detalje

Plan puta

Polazak ispred škole u 8.00 sati.

Ugodnom vo┼żnjom autobusom, uz zaustavljanja prema potrebi, kre─çemo prema gradu ─ÉAKOVU. Po dolasku, odlazimo do ┼żivotnog djela biskupa J. J. Strossmayera, Katedrale svetog Petra ÔÇô stolna crkva ─Éakova─Źko ÔÇô osje─Źke nadbiskupije. Najpoznatija je po veli─Źanstvenim freskama s biblijskim motivima, 43 fresko slike i 31 skulptura svetaca. Izgra─Ĺena je od 7 mil. opeke. Slijedi razgled Dr┼żavne ergele ─Ĺakova─Źkih lipicanaca gdje ─çemo vidjeti Pastuharnu. Uz stru─Źnu pratnju upoznavanje s najstarijom ergelom konja lipicanaca u Hrvatskoj, ┬ásvojom graciozno┼í─çu nisu ostavili ravnodu┼ínom niti englesku kraljicu Elizabetu II. koja je ovdje bila u posjeti davne 1972. godine. Na lokaciji Ergele, u samom centru grada, smje┼íteni su pastusi koji prolaze dresuru i obuku za konji─Źke ┼íportove, terapeutsko jahanje, vo┼żnju dvoprega i ─Źetveroprega te ┼íkolu jahanja. Aktivnosti Pastuharne, zbog svoje atraktivnosti i zanimljivosti, privla─Źe doma─çe i strane turiste koji ju obilaze u velikom broju te se godi┼ínje bilje┼żi oko 20 000 posjeta.

Nakon upoznavanja sa specifi─Źnostima lipicanaca i najmla─Ĺe katedrale u Hrvatskoj, putovanje nastavljamo prema Dvorcu Peja─Źevi─ç u NA┼áICAMA. Smje┼íten je u perivoju, danas gradskom parku, zajedno s manjim dvorcem i gospodarskim objektima te nedavno izgra─Ĺenim hotelom. Prepoznatljiv je po bogatoj historicisti─Źkoj dekoraciji svoje vanj┼ítine i unutra┼ínjosti (osobito su vrijedni sa─Źuvani detalji ┼ítukoÔÇôdekoracije, stolarije, parketa, metalnih i kamenih ukrasa), koja se skladno uklapa u perivoj engleskog tipa, koji naziva i ÔÇ×zelenim plu─çimaÔÇť Na┼íica. Planirano vrijeme za ru─Źak u restoranu.

Posljednje na┼íe odredi┼íte - VALPOVO. Slijedi razgled┬ásrednjovjekovno - baroknog graditeljskog kompleksa,dvorca Prandau - Normann. Nakon razgleda u─Źenici imaju vremena za ┼íetnju centrom grada. Predvi─Ĺeni dolazak na mjesto polaska u ve─Źernjim satima.

┼áto je uklju─Źeno u cijenu

  • Gratis mjesta za u─Źitelje pratitelje
  • Osiguranje putnika
  • Prijevoz turisti─Źkim autobusom licenciranim za prijevoz djece
  • Ru─Źak
  • Ulaznica za Pastuharnu - ─Éakova─Źku ergelu
  • Ulaznicu za posjet dvorcima u Valpovu i Na┼íicama

Aktivnosti

  • Posjet ergeli ─Ĺakova─Źkih lipicanaca
  • Razgledavanje dvorca

Karta