Ortran d.o.o. putnička agencija i prijevoz putnika Vama na usluzi.

Pratite nas

Advent u Budimpešti

Budimpešta
Trajanje   1 Dan
Cijena:    35,00
Max. broj ljudi:    45
Polazak:   Osijek

Mjesta koja ćete vidjeti:

1Budimpešta

Pogledajte detalje

Jednodnevni izlet
Polazak iz Osijeka u 6 sati ujutro. Vožnja preko Baranje...  
Dolazak u Budimpeštu u prijepodnevnim satima. Ljepota Budimpešte poznata je diljem svijeta, a obuhvaća niz prirodnih i civilizacijskih čuda koja uvijek iznova impresioniraju turiste.
Uz vodiča, obići ćemo najveće znamenitosti Budimpešte: crkva sv. Stjepana, Matijina krunidbena crkva, Ribarska tvrđava te Citadela (ukoliko bude otvoreno), s koje se pruža najljepši pogled na grad...   Slijedi slobodno vrijeme, za ručak, ili posjet nekoj od poznatih budimpeštanskih slastičarnica, u kojima možete probati nadaleko poznatu dobošicu ili Esterhazy tortu. Razgled ulice Vaci koja je glavna budimpeštanska shopping zona i u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe, od suvenira do najpoznatijih svjetskih modnih marki.
Posjet velikom i uvijek u velikom broju posjećenom božićnom sajam koji se održava na trgu Vörösmarty. Na sajmu nećete moći odoljeti domaćim slasticama niti proizvodima obrta inspiriranima narodnom tradicijom. Kao i svake godine, očekuju se brojni izlagači te zanimljiva popratna događanja - od glazbenih nastupa, preko radionica do lutkarskog kazališta za djecu. Na božićnom sajmu neće nezamjećeno proći oslikano pročelje predivne kavane Gerbeaud, kao i veliki adventski vijenac s pripadajućim svijećama.  
Svakako predlažemo i poznate mađarske specijalitete te jela uvijek popularna na božićnim sajmovima, kao što su kobasice, gulaš, savijače, langošice, pečeni kesteni itd. Za one koji žele nešto popiti, tu su kuhano vino i drugi prigodni napitci.   U nastavku razgleda, vidjeti ćemo Parlament, Operu i impresivni Trg Heroja... Prije nego krenemo kući, predlažemo pogled na Budimpeštu iz još jedne, noćne perspektive! Bez daha će vas ostaviti večernjavožnja brodom ispod bogato ukrašenih dunavskih mostova...  
Puni dojmova, kući se vraćamo oko ponoći. Za putovanje je dovoljna važeća osobna iskaznica i puno dobre volje.

Što je uključeno u cijenu

 • Jamčevno osiguranje
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Prijevoz turističkim autobusima visoke klase
 • Stručni vodič

Nije uključeno u cijenu

 • Dodatno putno zdravstveno osiguranje
 • Vožnja brodom Dunavom

Aktivnosti

 • Adventiranje
 • Razgledavanje grada

Prijava

 • Prijave i uplate primamo najkasnije tjedan dana pred polazak, u našoj poslovnici u Osijeku, Gundulićeva 32, isključivo gotovinom, ili uplatom na IBAN: HR6623860021119021346, s pozivom na broj (datum putovanja) i opisom BUDIMPEŠTA+ime i prezime putnika. Ponuda je dana na bazi 45 mjesta. Zadržavamo pravo otkaza putovanja/promjene cijene tjedan dana pred polazak u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika.
 • 031/215 353
 • info@ortran.hr